Alice heter jag och är 29 år gammal. Jag är född i Helsingborg men bor i Kristianstad sedan jag började Riksgymnasiet där för rörelsehindrade. Under min gymnasietid bodde jag först på ett elevhem som kan liknas vid det som heter gruppbostad. Vi var fem ungdomar som hade vårt rum och egen toalett, med personal kring oss dygnet runt. Jag var så nervös när jag skulle börja på Riksgymnasiet. På den tiden var jag fruktansvärt osäker på mig själv.

Det skulle visa sig bli en riktigt stor omställning i mitt liv; jag hittade nämligen min första stora kärlek där - på elevhemmet. För att dra en väldigt lång och komplicerad historia kort; vi blev tillsammans mindre än tre månader efter att jag flyttat in. Vi var så lyckliga. Vi förlovade oss 09-09-09.

Åren gick och jag slutade Riksgymnasiet år 2012. På hösten där hände mitt livs stora trauma då min pojkvän tyvärr gick bort. Jag försökte bygga upp mig själv på nytt och hitta en ny vardag. Jag började umgås lite med en av hans bästa vänner. Vi hade känt till varandra många år men nu hade vi en egen kontakt.

Jag kommer ihåg att vi satt hemma hos henne och diskuterade allt möjligt. Där o då fick jag lära mig en hel del - från början visste jag inte vad HBTQ stod för. Jag visste inte vad det innebar att vara bisexuell t.ex. Mina tankar kring om jag eventuellt kunde identifiera mig som HBTQ-person startade.

En annan dag satt jag på restaurang med en familjemedlem. Där och då kom jag ut på riktigt. Jag skrev ett inlägg på sociala medier och jag skrev ett sms till resterande familjemedlemmar.

Det har blivit några stycken Prideparader. Riktigt häftigt. Det har jag dock mer eller mindre slutat med då jag är känslig för när det är mycket folk och ljud.

Nu har det gått ganska många år sedan jag kom ut. Jag känner mig själv på den fronten och jag pratar gärna om att jag just nu faller mer för tjejer än för killar. Man lär sig hela livet - så nu är det bara resten kvar. Resan gör jag tillsammans med många fina personer som jag har i mitt liv. Med min pojkvän förvarad i mitt hjärta.

ST:
Alice sitter i sin
permobil. Hon 
håller i en prideflagga. 
På permobilens
ryggstöd har hon två
prideflaggor, en på
var sida. På sig 
har hon ett svart 
linne, röda 
trekvartsbyxor
och regnbågsfärgade
skor. Runt halsen har
hon en regnbågsfärgad
boa. 


/Alice Barnholdt/