Det blev ett tidigt avslut på kursen Information och kommunikation 2. Jag insåg direkt att den skulle bli för komplicerad för min del. Jag bestämde mig för att avsluta i tid, innan det blev ett misslyckande. Kursens lärare, som jag även hade i kursen Information och kommunikation 1, frågade mig vad jag ville sysselsätta mig med inom yrkeslivet. Det är en fråga som jag har fått många gånger och som följer efter mig. Jag vet inte vad jag vill arbeta med, inom vilken yrkestitel jag ser mig själv. Det har jag aldrig gjort. Någonting som jag däremot alltid har vetat om är att jag tycker om att använda mig av det skriftliga språket. Jag har alltid sett det som någonting jag sysselsätter mig med på min fritid, ett fritidsintresse. Jag har skrivit en del bokmanus men jag har aldrig tänkt att jag vill bli författare till yrket. Mitt svar till läraren var enkelt, jag tycker om att skriva och jag skulle vilja sysselsätta mig med skrivandet. "Du borde bli författare" blev kommentaren. Det är inte varje dag jag får höra en sådan kommentar. Han var inne på rätt spår då författandet är någonting jag lagt ner mycket tid på de senaste åren och framför allt månaderna. Ja, jag ska fortsätta skriva. Jag ska få ihop till fler bokmanus, fortsätta skicka in manus till olika förlag och fortsätta ha en förhoppning på att något förlag någon gång kan uppskatta det jag har skrivit. 

Men, när är man egentligen en författare? Jag har skrivit många texter och flertalet bokmanus. Det jag har skrivit är jag författare till, det är mina ord som är nerskrivna. Jag har kommit så pass långt att jag vill kalla mig för en oupptäckt författare. Förlagen har inte upptäckt mig än. Man kan ha författarskapet som yrke eller endast som ett intresse. För mig är det ett intresse som jag vill utveckla. Det handlar om att fortsätta skriva, fortsätta skicka in manus och sedan göra om proceduren igen. En procedur som innehåller nya lärdomar och erfarenheter. 

Idag är dagen då jag skickade in en ansökan till en kurs som heter Skriva. Denna kurs har jag möjlighet att läsa med hjälp av aktivitetsstöd. Idag är också dagen då jag för två år sedan skickade in ett bokmanus för första gången, mitt allra första bokmanus som jag skrev. Då tappade jag drivet och det blev inte så många förlag som fick ta emot manuset. Manuset är fortfarande det manus som betyder mest för mig. Ett manus innehållande grodor och ett funkisperspektiv. 

Nu kan jag fortsätta med mitt skrivande och jag hoppas att jag blir antagen till kursen.

ST:
"Mina val - sökta kurser/kurspaket
Prioritet 1
Kurs Skrivandef"


 
Hjulen snurrar, hjulen rullar..