Så kom samtalet till slut, det jag väntat på hela sommaren. Då jag redan fått vänta länge på en tid och den planerade tiden i juni blev framskjuten var det sagt att jag skulle få ett datum antingen i augusti eller september och att vi tillsammans skulle boka in en vecka då det skulle bli av. Sedan kunde datumet ändras men inte mer än inom den bestämda veckan. Så blev det inte. Istället fick jag ett datum och klockslag som redan var bestämt. 

Jag har planerade saker den veckan, sådant jag sett fram emot. Att ta mig till en vallokal till exempel. Nu blir det operation och sjukhusvistelse. Visserligen någonting jag tagit tag i själv för att få gjort men det känns ändå mindre roande. Men, likt en mening jag hörde sägas i en teater ikväll. "Jag vaknade upp med en ny kropp". Delvis så kommer det att vara. Jag kommer vakna upp med en ny slags kropp, både när det gäller en del av utseendet och funktionen. Men nu känner jag mig stressad igen. Sist fick jag tre veckors förberedelse för någonting som inte blev av och nu fick jag bara två veckor att få allting att sjunka in. Den 6 september är snart.