Hej där!

Jag heter Alice Grimm och jag är 19 år gammal. Jag har en CP-skada sedan födseln och delar med mig av mitt liv på sociala medier. Jag gör det eftersom jag vill visa människor att trots att man har CP eller något annat funktionshinder så kan man ha ett underbart liv ändå, det behöver inte vara sämre än någon annans. 

Men jag blir fortfarande lika trött på alla människor som inte förstår att vi med funktionshinder också är människor och att vi vill bli behandlade som vem som helst. Det finns så mycket okunskap i världen om oss, som tex att vi inte kan leva ett "normalt" liv eller att vi inte kan stå upp för våra egna tankar och eller åsikter. Det gör mig än idag så frustrerad, att människor inte bara kan förstå det trots att jag är vuxen och har min egen röst och talan i samhället. Det känns som att samhället drar oss med funktionshinder över en kant och inte ser individen, vilket gör mig så irriterad. 

Usch, vad deppigt det blev här nu men det är så jag känner och tycker. Jag själv är en sådan som älskar livet, en riktig livsnjutare helt enkelt. Trots min CP-skada så skulle jag inte vilja leva utan den för jag känner att min CP och jag hänger ihop, om ni förstår hur jag menar. Utan min CP vore jag inte Alice liksom!

Jag är jättetacksam över att jag fick gästblogga och vill ni veta mer om mig så besök gärna min blogg.

 

ST:
Alice står och ler
in mot kameran. 
Hon har en vit
t-shirt med mönster
av bruna fjädrar på
och blåa jeans. Hon
har ett par svarta
glasögon. Bakom henne 
syns en asfalterad
gångväg, en del av
en gräsmatta och ett
naturfärgat trähus. /Alice Grimm/