Sedan i torsdags har jag varit medveten. Förberedd kan jag aldrig riktigt bli. Ett besök på Kirurgmottagningen. Ett möte med en läkare som ska titta mig i baken. En läkare av det motsatta könet, en man.

Jag är obekväm vid första detaljen, att ligga med naken bak upp i vädret inför någon annan. Att dessutom få en kamera upp i baken gör det ännu lite mer obekvämt. Det obekväma blir ytterligare mer obekvämt av att det är en manlig person som ska hålla i kameran. Obekvämt, helt enkelt.

Besöket blev däremot inte så obekvämt. Jag slapp undan kameran, för den här gången. Det behövdes inte någon Endoskopi. Jag slappnade av för jag slapp undan nakenheten. Samtidigt blev jag besviken, jag hade ju tagit klyx. En lugnande tablett svalde jag också före besöket, i förbigående syfte. Helt i onödan. 

Besöket var dock inte onödigt, det blev till ett samtal som var vettigt. Jag hade däremot gärna sluppit undan procedurerna runt omkring. 

 


Hjulen snurrar, hjulen rullar... 
/Rebecka/