Det här är Birk. Min trogna promenadvän sedan 1,5 år tillbaka. Vi har tagit promenader nästintill dagligen och jag har hållit honom sällskap när han varit ensam hemma. Vi har blivit bra vänner och vi kan nog kalla oss bästa vänner, även om vi inte pratar samma språk. 

Birk är en hund, en 9-årig Lhasa Apso/Dvärgpudel. En härlig individ som alltid hälsar mig välkommen när jag plingar på dörren. Som alltid ska gå till matskålen och äta när jag nämnt meningen "Ska vi gå ut?". Som med svansen rakt upp i luften, viftandes, tillslut tassar med mig ut på promenader. En individ som emellanåt skäller rakt ut i luften och hoppar upp på bakbenen när en intressant doft dyker upp vilket gör att jag får tvärnita med rullstolen. Birk är en hund men han har precis som alla en egen personlighet. Han är en lugn individ som nästintill alltid visar glädje. Birk är klok. Han uppfattar saker lätt och anpassar sig efter vem han umgås med. Jag och Birk blev vänner direkt. Jag lärde mig hans behov och han lärde sig mina behov. Det tog lite längre tid för mig men Birk är tålmodig.

I 1,5 år har jag haft äran att få umgås med Birk. Idag blev det en ändring på det då han och hans matte flyttade till Nora. Det är en bra flytt för båda två och jag är glad för deras skull. Jag kommer däremot sakna promenaderna. Och kaffestunderna tillsammans med Birks matte. 

    

   

ST: 
Bild 1. Birk står på en
gräsmatta och ser in i 
kameran. 

Bild 2. Jag sitter i
rullstolen med Birk i
mitt knä under en av
våra promenader.

Bild 3. Birk ligger i 
en fåtölj med sitt 
huvud lutat mot min arm. 

Bild 4. 
En tavla med Birk som motiv. 
Målad av Susanne Davidsson. 

 


Hjulen snurrar, hjulen rullar... 
/Rebecka/