Idag för tre år sedan var det dags att rösta till EU-valet. Att rösta är en rättighet vi har i Sverige. Jag och många andra får dock kämpa för våran rättighet. Varför? På grund av bristande tillgänglighet.

De senaste tre valen har jag hänvisats till samma lokal. Jag väljer nämligen att alltid rösta på valdagen och får därför inga alternativ på lokaler. Jag har vid samtliga tre tillfällen hamnat i båset som ska vara extra rymligt. Ett bås där jag inte kan dra för draperiet för rullstolen sticker utanför. Där bordet är i min ögonhöjd så jag får använda mig av knät att skriva mot istället. Penna? Det finns men den sitter fastknuten i ett snöre i bordet. 

Vid varje val har jag påpekat bristerna och fått höra att det ska tas vidare till ansvariga. Går de vidare med mina synpunkter? Det vet jag inte. Jag tycker däremot att ansvariga ska ta sitt ansvar från första början och visa att varje liten röst är lika viktig. Ett samhälle för alla? Tänk vad bra det låter. 

ST:
Inne i röstbåset.
En bordskant i
min ansiktshöjd.
En stol står under
bordet. Hjulen snurrar, hjulen rullar... 
/Rebecka/