Kul att få vara med och skriva här i bloggen. Jag heter Milvi Gotthardsson och min funktionsnedsättning är multipel skleros, MS. När jag var 32 år så vaknade jag en morgon och var vänstersidigt förlamad och hade svårigheter att gå och röra mig. Efter det så följde olika symtom och utlöste många kriser. Jag såg bara totalförlamning framför mig men nu när det har gått många år så vet jag att min oro inte hade varit nödvändig. Det är lätt att veta när man har facit i handen.

Jag hade sådan tur att jag fick jobb som kanslist på Neuro Jönköpings län för 14 år sedan. Min hälsa är stabil och jag lever ett bra liv. Jag tror att det är en kombination av åtgärder och tur som har tagit mig dit jag är idag.

Sedan jag var i skolåldern har jag målat mycket och det har varit främst akvarellmåleri som jag har fastnat för. Det är så härligt att se färgerna flyta ihop okontrollerat och bryta av det med en torr yta. Göra intressanta färgblandningar och se en bild växa fram. För tio år sedan startade jag en akvarellkurs på Neuro och vi målar tio gånger per år live. I pandemin kom önskemål att jag skulle göra en digital akvarellkurs och så blev det. Vi är ett tjugotal målare från Ystad i söder till Luleå i norr som målar efter mina instruktioner. Det har varit mycket utvecklande och roligt för mig. Måleriet är den bästa rehabiliteringen för att träna upp kognitiva förmågor såsom minne och koncentration. Jag är så nöjd med att ha ett kul intresse.

ST: 
Milvi sitter på en stol
på sitt kontor. Hon har
blåa jeans och en blå 
blues på sig och ler in
i kameran. 

/Milvi Gotthardsson/